Türk Süsleme Sanatları 2
“Süheyl Ünver meslekî eserleri dışında tıp tarihine, hat ve nakış sanatlarına, sanat tarihine, ilimler tarihine dair kitap ve makale halinde pek çok eseri dışında tek başına büyük bir müze ve arşiv teşkil edecek obje ve belgeler bırakmıştır. Bunların arasından yayınlanabilecek olanların yayınlanması, diğerlerinin de meraklıların ve araştırıcıların ilgilerine sunulması onun için gösterilecek en büyük kadirşinaslık duygusunun tezahürü olacaktır.” Prof. Dr. Orhan Okay Hoca böyle sitayişkâr ifadelerle tavsif ediyor adeta yürüyen bir müze olan Süheyl Ünver’i ve eserlerini… İşaret Yayınları da kendisinden beklenen kadirşinaslığın eseri olarak yıllardır saklı kalan Süheyl Ünver defterlerini gün ışığına çıkarmaya devam ediyor.
Bu çalışmaların bir eseri olarak yayınlanan Türk Süsleme Sanatları -2- adlı kitap, birincisinin devamı niteliğinde olmakla birlikte Türk süsleme sanatlarını daha geniş bir perspektiften incelemeye tâbi tutuyor. Süheyl Hoca’nın Kızı Gülbün Mesara ve Prof. Dr. Aykut Kazancıgil’in müdakkikâne çalışmaları neticesinde gün yüzüne çıkan on dört defterin bir araya getirilmesi ile meydana gelen hacimli eser, hat, tezhip, katı‘, ciltçilik gibi alanlarda çalışanlar, sanatseverler, özellikle de güzel sanatlar fakültelerinde okuyanlar için kaynak eser niteliğinde.
Bu ciltte bir araya getirilen defterlerden bazılarının konu başlıkları şöyle: “Türk İnce El Sanatları Tarihi”, “Türk Tezyinatında Halkârîye Dair”, “Anadolu Selçukluları Kitap Süsleri ve Resimleri”, “Kablarda Türk Tezyinatı Örnekleri”, “Türk Sanatında İnce Kağıt Oymacılığı (Katı‘)”, “Çiçek Tarihimizde Karanfiller”, “Türk Lale Tarihi”.
- Açıklama
“Süheyl Ünver meslekî eserleri dışında tıp tarihine, hat ve nakış sanatlarına, sanat tarihine, ilimler tarihine dair kitap ve makale halinde pek çok eseri dışında tek başına büyük bir müze ve arşiv teşkil edecek obje ve belgeler bırakmıştır. Bunların arasından yayınlanabilecek olanların yayınlanması, diğerlerinin de meraklıların ve araştırıcıların ilgilerine sunulması onun için gösterilecek en büyük kadirşinaslık duygusunun tezahürü olacaktır.” Prof. Dr. Orhan Okay Hoca böyle sitayişkâr ifadelerle tavsif ediyor adeta yürüyen bir müze olan Süheyl Ünver’i ve eserlerini… İşaret Yayınları da kendisinden beklenen kadirşinaslığın eseri olarak yıllardır saklı kalan Süheyl Ünver defterlerini gün ışığına çıkarmaya devam ediyor.Bu çalışmaların bir eseri olarak yayınlanan Türk Süsleme Sanatları -2- adlı kitap, birincisinin devamı niteliğinde olmakla birlikte Türk süsleme sanatlarını daha geniş bir perspektiften incelemeye tâbi tutuyor. Süheyl Hoca’nın Kızı Gülbün Mesara ve Prof. Dr. Aykut Kazancıgil’in müdakkikâne çalışmaları neticesinde gün yüzüne çıkan on dört defterin bir araya getirilmesi ile meydana gelen hacimli eser, hat, tezhip, katı‘, ciltçilik gibi alanlarda çalışanlar, sanatseverler, özellikle de güzel sanatlar fakültelerinde okuyanlar için kaynak eser niteliğinde.
Bu ciltte bir araya getirilen defterlerden bazılarının konu başlıkları şöyle: “Türk İnce El Sanatları Tarihi”, “Türk Tezyinatında Halkârîye Dair”, “Anadolu Selçukluları Kitap Süsleri ve Resimleri”, “Kablarda Türk Tezyinatı Örnekleri”, “Türk Sanatında İnce Kağıt Oymacılığı (Katı‘)”, “Çiçek Tarihimizde Karanfiller”, “Türk Lale Tarihi”.
Stok Kodu:9789753502191Boyut:17x24Sayfa Sayısı:720
- Taksit Seçenekleri
- Taksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim650,00650,002344,50689,003234,00702,006122,42734,50985,94773,50Taksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim650,00650,002--3--6--9--
- Yorumlar
- Yorum yazBu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.